Un design bun se recunoaşte atunci când omul găseşte utilizări alternative pentru un produs, dincolo de intenţia iniţială. Tacâmurile flexibile au fost apreciate de copii, pentru că fac ca mesele să fie mai interesante; au fost testate de glumeţi, care au remarcat că aşa e mai uşor să furi mâncare din farfuria comesenilor; intenţia iniţială este însă aceea de a le fi de ajutor persoanelor cu mobilitate redusă.
Alexandra Matei a absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, la secţia Design de produs. În prezent se află pe ultima sută de metri în pregătirea tezei ei de doctorat. Atâta doar că la examenul de susţinere, profesorii ei nu vor vedea doar fotografii şi schiţe, ci vor putea evalua tacâmurile flexibile pe care Alexandra le dezvoltă de doi ani, colaborând cu persoane cu mobilitate limitată.
Incluziv: De la bigudiuri la tacâmuri flexibile
Un design bun se recunoaşte atunci când omul găseşte utilizări alternative pentru un produs, dincolo de intenţia iniţială. Tacâmurile flexibile au fost apreciate de copii, pentru că fac ca mesele să fie mai interesante; au fost testate de glumeţi, care au remarcat că aşa e mai uşor să furi mâncare din farfuria comesenilor; intenţia iniţială este însă aceea de a le fi de ajutor persoanelor cu mobilitate redusă.
Alexandra Matei a absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, la secţia Design de produs. În prezent se află pe ultima sută de metri în pregătirea tezei ei de doctorat. Atâta doar că la examenul de susţinere, profesorii ei nu vor vedea doar fotografii şi schiţe, ci vor putea evalua tacâmurile flexibile pe care Alexandra le dezvoltă de doi ani, colaborând cu persoane cu mobilitate limitată.